Conte: Nemam tremu jer sam rođen pod pritiskom

Predstavljen novi menadžer Chelseaja

Conte: Nemam tremu jer sam rođen pod pritiskom

Novi menadžer Chelseaja Antonio Conte održao je prvu konferenciju za medije po dolasku na Stamford Bridge.

Donedavni selektor Italije istakao je da je dolazak u Chelsea veliki korak u njegovoj karijeri i da se raduje izazovima koji ga čekaju u Londonu.

"Biti menadžer kluba kao što je Chelsea je velika čast. Uzbuđen sam i sretan što ću raditi u novoj sredini. Ovo je veliki korak u mojoj karijer. Došao sam u Premier ligu koju smatram najtežom ligom na svijetu. Titulu u novoj sezoni može osvojiti sedam klubova", rekao je Antonio Conte.

Conte je poručio i da nema tremu kada je u pitanju rad u Engleskoj, kojeg svi treneri smatraju najzahtjevnijim i najstresnijim na svijetu.

"Meni pritisak ne predstavlja problem, jer sam rođen pod pritiskom. Za mene je to normalno. Kada ste u velikom klubu, onda su i očekivanja velika. Moramo raditi svaki dan kako bismo imali bolju sezonu nego što je bila prethodna. Chelsea je završio na desetom mjesti i to je loše, ali moramo misliti na sadašnjost jer je to već iza nas. Chelsea pripada Ligi prvaka i tamo se moramo vratiti", rekao je italijanski stručnjak, koji je potvrdio da će John Terry ostati kapiten Plavaca u narednoj sezoni.

Za kraj, Conte je imao poruku za sve fudbalere Chelseaja.

"Mogu im samo reći da je rad osnova za uspjeh. Ako želimo postići velike rezultate, moramo uložiti maksimum napora. Rad, rad i samo rad. Zadovoljan sam kako je prošlo upoznavanje i mislim da ćemo se dobro razumjeti. Igrači znaju šta tražim od njih". 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Antonio Conte je već održao prvi trening u novom klubu, a uskoro slijede brojne prijateljske utakmice koje će biti prilika navijačima Chelseaja da saznaju kakav će stil igre forsirati ovaj sjajni trener.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti