Conte: Nije vrijeme za Balotellija, računam na Pellea

Uoči duela protiv Malte i Azerbejdžana

Conte: Nije vrijeme za Balotellija, računam na Pellea

Mario Balotelli nije dobio poziv za predstojeće kvalifikacijske susrete koje će njegova Italija odigrati protiv Azerbejdžana i Malte.

Antonio Conte, selektor Azzura, rekao je da će pričekati da se Balotelli bolje adaptira u novom klubu te da nije odustao od ovog fudbalera u budućnosti.

"Ja nikada ne isključujem igrače iz reprezentacije. Pozovem ih ili ne pozovem, ali ih ne otpisujem. To nema veze jedno s drugim", ogradio se Conte u startu i obrazložio:

"Rano je da Balotelli pokaže sve što može i zna, budući da je još uvijek u fazi adaptacije u Liverpoolu. Sada nije vrijeme za Marija. Umjesto njega, ovoga puta računam na Pellea".

Upravo je napadač Southamptona novo ime u redovima talijanske reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Graziano Pele je sjajan fudbaler čiji trud jednostavno moramo nagraditi. Dati pedeset golova u dvije sezone nije mala stvar. Uz sve to, Pelle sada igra u Premiershipu i uzdam se u njega. Zanima me kako će odgovoriti mojim zadacima, bit će ovo svojevrstan test za njega", rekao je Conte.

Italija u petak igra domaći susret protiv Azerbejdžana, dok će tri dana kasnije gostovati u Malti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti