Conte nije želio dovesti Drinkwatera

Pojačanje iz Leicestera

Conte nije želio dovesti Drinkwatera

Endin Čaušević

Aktuelni prvak Engleske, Chelsea, ovog ljeta bio je poprilično aktivan u ljetnom prelaznom roku.

Plavci su napravili nekoliko zanimljivih promjena u ekipi koja je prošle sezone bila prvak Engleske. Najveće iznenađenje je odlazak Nemanje Matića u Manchester United, a srbijanskog igrača na ovoj poziciji trebao bi mijenjati dojučerašnji vezni igrač Leicestera, Danny Drinkwater.

Drinkwater je u Chelsea stigao u samom finišu ljetnog prelaznog roka na iznenađenje navijača ovog kluba. Engleski mediji prenijeli su danas da je ovaj potez iznenadio i trenera ove ekipe Antonia Contea koji je bio protiv dovođenja Drinkwatera na Stamford Bridge.

"On se ne može porediti da Nemanjom Matićem i to je svima jasno. Conte je bio protiv dolaska Drinkwatera, ali su u klubu ipak odlučili da kupe ovog igrača Leicestera. Drinkwater nije igrač koji će se uklopiti u viziju Contea i već sada se zna da će ovaj igrač vrijeme većinom provoditi na klupi", poručio je izvor blizak Plavcima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi