Chelsea potvrdio dovođenje Drinkwatera

Dva i po sata nakon ponoći

Chelsea potvrdio dovođenje Drinkwatera

Dva i po sata nakon ponoći, Chelsea je putem zvanične stranice potvrdio dovođenje Dannyja Drinkwatera iz Leicestera.

Ovaj 27-godišnji veznjak je u posljednjim trenucima ljetnog prelaznog roka stavio svoj potpis na petogodišnji ugovor sa aktuelnim prvakom Engleske, koji ga je platio čak 40 miliona funti.

Ovaj transfer je najveći izlazni u historiji Leicestera, koji je dobro zaradio prodajom jednog od glavnih junaka svoje šampionske generacije iz 2016. godine.

Danny Drinkwater je nakon potpisivanja ugovora poručio da je veoma zadovoljan zbog toga što je postao fudbaler Chelseaja, dok je tehnički direktor kluba sa Stamford Bridga istakao da će njegovo iskustvo igranja u Engleskoj i Ligi prvaka biti od velikog značaja za ekipu Antonija Contea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Drinkwater je u Leicester City stigao 2012. godine za manje od milion funti, a prethodno je bio član Manchester Uniteda koji ga je iz godine u godinu slao na razne posudbe, počev od Huddersfielda, Cardiffa, Watforda do Barnsleyja. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi