Očajnički potez Contea: Iskusni Španac stiže u Chelsea?
Foto: EPA

Fernando Llorente na Stamford Bridgeu?

Očajnički potez Contea: Iskusni Španac stiže u Chelsea?

Midhat Šljivak

Aktuelni engleski prvak, ekipa Chelseaja, ne može se pohvaliti velikim transferima ovog ljeta.

Iako je klub uspio u najvećem transferu kluba svih vremena angažovati španskog fudbalera Alvara Moratu, menadžer Plavaca Antonio Conte silno želi da dodatno pojača napadački red svog tima.

S londonskim klubom su se povezivala velika imena, a najviše Italijan Andrea Belotti. Međutim, od njegovog dolaska na Stamford Bridge nema ništa, pa se Conte okrenuo drugim opcijama.

Novi član Chelseaja mogao bi postati još jedan Španac, iskusni napadač Fernando Llorente. 

Navodno, 32-godišnji napadač je jako blizu potpisa za aktuelnog prvaka Premiershipa. Swansea je pristao da ga pusti za 14 miliona funti i Llorente bi tako mogao obući dres još jednog velikana.

Conte i Llorente su već ranije sarađivali i to u ekipi Juventusa, gdje je Španac nastupao od 2013. do 2015. godine.

Tokom karijere, koju je počeo u Athletic Bilbau, igrao je još za Juventus i Sevillu, dok je prošle sezone u 33 utakmice za Swansea postigao 15 golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea nakon tri kola u novoj sezoni Premiershipa ima osvojenih šest bodova, ali igra koju prikazuju nije ni sjena od prošlosezonske, kada su osvojili naslov prvaka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi