Conte od Abramoviča traži novac za četvoricu pojačanja

Lista želja

Conte od Abramoviča traži novac za četvoricu pojačanja

Edmir Škorić

Menadžer Chelseaja Antonio Conte od kluba traži da mu se dovedu četvorica igrača.

Conte će prema svemu sudeći u prvoj sezoni s Chelseajem osvojiti titulu, u igri je u FA Kupu (polufinale)...

Dobri rezultati nisu prošli nezapaženo i vlasnik kluba Roman Abramovič ne želi na kraju sezone da izgubi sjajnog italijanskog stručnjaka, koji naravno ima mnogo ponuda.

Conte je spreman ostati, ali želi da brani titulu i da napada Ligu prvaka, te mu je cilj da sa nekoliko novih imena napravi još snažniji Chelsea.

Želi dvojicu u odbrani, jednog veznjaka i jednog napadača. Pokušat će u vezni red dovesti Vidala iz Bayerna, a opcije u napadu su Morata iz Reala i Belotti iz Torina, dok nije isključeno da dođe Alexis Sanchez iz Arsenala.

Što se odbrane tiče, Conteova želja je njegov bivši igrač Bonucci iz Juvetusa, koji bi se upario s Luizm, dok bi na poziciju beka doveo De Sciglija kojeg hoće i Juventus. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Abramovič je spreman sve to da plati ukoliko Chelsea ove sezone dođe do duple krune i ima puno povjerenje u Contea i njegove trenerske sposobnosti, kao i menadžersku viziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi