Conte: Osjetilo se da su igrači umorni

Chelsea poražen od West Hama

Conte: Osjetilo se da su igrači umorni

E. Škorić, foto: EPA

Chelsea je danas u malom gradskom derbiju poražen od West Hama s minimalnih 1:0.

Marko Arnautović je presudio Chelseaju, koji je novim porazom sada miljama daleko od titule i čini se da odustaje od te borbe.

Antonio Conte, menadžer Plavaca, zna što je glavni uzrok ovako loše igre i poraza.

"Loše smo počeli, ali danas smo bili umorni, nije lako igrati svaku utakmicu s istim igračima", rekao je Conte, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Morali smo brže prenositi loptu, ali ponavljam, osjetio se danas umor kod igrača, pogotovo u finišu, pravili smo dosta grešaka. Moramo biti razočarani. Stvarali smo šanse, ali nismo uspjeli da zabijemo gol. Moramo da nastavimo da se borimo i da idemo od utakmice do utakmice, a nije lako kada igrate ovako naporne mečeve u teškoj i zahtjevnoj ligi, a uz to imate i Ligu prvaka".

Cheslea već u utorak navečer igra protiv Huddersfielda, a do praznika će itekako biti zgusnut raspored na Otoku.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi