Conte: Ovo je pobjeda porodice zvane Juventus

Nakon osvajanja Scudetta

Conte: Ovo je pobjeda porodice zvane Juventus

Midhat Šljivak

Svoju prvu trenersku titulu Antonio Conte osvojio je na klupi Juventusa i to u kakvom stilu. Ekipa je još uvijek neporažena u ovoj sezoni, a samo su dva susreta do kraja više nego uspješne sezone stare torinske dame. 

Proslava titule u Torinu je već počela, a Antonio Conte je bio presretan nakon pobjede nad Cagliarijem i zvaničnim osvajanjem titule prvaka.

 

"Prvi osjećaj nakon osvajanja Scudetta. Nešto lijepo, nevjerovatno, stvarno nevjerovatno", bile su prve riječi Contea. 

 

"Ova titula je došla zahvaljujući igračima, ali i našim sjajnim navijačima koji su nas svugdje pratili. Juventus se vratio, mi smo prvaci Italije. Ovo je pobjeda jedne velike porodice koja se zove Juventus", rekao je trener Stare dame. 

 

 

Kako je naveo Conte slijedeći cilj ekipe je osvajanje Kupa, ali i završiti sezonu bez poraza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

"Želimo okončati sezonu bez poraza. Mislim da to možemo ostvarit. Tako bi se odužili našim fantastičnim navijačima na sjajnoj podršci tokom kompletne sezone", dodao je Conte.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije