Conte: Ponosan sam na svoje igrače

Rezime sezone od strane trenera šampiona

Conte: Ponosan sam na svoje igrače

A. Haznadarević

Minimalna pobjeda Juventusa nad Palermom ovog vikenda, bila je sasvim dovoljna da se momčad Antonija Contea okiti novom titulom prvaka Italije. Bila je to burna sezona u koju je tim iz Torina krenuo bez svog prvog trenera, s obzirom na to da se suočio sa suspenzijom  zbog upletenosti u aferu namještanja rezultata.

"Sretni smo i prezadovoljni, zasluge idu igračima koji su bili izvanredni od početka sezone. Ponosan sam na njih jer nije bilo jednostavno osvojiti još jedno prvenstvo", kazao je sjajni 43-godišnji trener Juventusa, te nastavio:

 

"Također, želim se zahvaliti klubu i svojim pomoćnicima, posebno zbog posla koji su udarili na početku sezone, kada sam bio suspendovan".

 

Conte je u svom rezimeu sezone upitan, koji su to najteži trenuci kroz koje je Stara dama prošla na putu do svog novog odličja, na šta je odgovorio:

 

"Najteži trenutak sezone? Domaći poraz od intera se odrazio na toliko stvari nakon uvodnog dijela sezone, te je sve otišlo jako pozitivno. Od Nerazzurra je stigao naš prvi poraz. Taj rezultat nas je spustio na zemlju. Utakmica zbog koje mi je u stomaku bilo muka je domaći duel sa Sampdorijom".

 

Liga šampiona je možda i jedino što je ipak pokazalo da Juve još mora sazrijeti, iako Conte trenutno veći značaj pridaje novom osvojenom Scudettu.

 

"Liga šampiona? Nakon eliminacije od strane Bayerna, primili smo toliko kritika. Govorilo se i ranije kako Juventus nije na nivou Bavaraca, a nakon prvog meča, ostao sam miran jer su Nijemci zaista bili superiorniji."

 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Suština Juventusa je pobjeđivanje, mi uvijek imamo za cilj da osvojimo svaki turnir na kojem učestvujemo. Na kraju sezone, ja ću razgovarati sa čelnicim kluba. Navijači moraju biti zadovoljni prije svega, jer smo u ove dvije godine naprijed koračali zajedno", zaključio je Conte.

 



Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.