Conte pred derbi s Chelseajem prekrižio još jednu zvijezdu, ostalo mu je samo da 'zakuka'

Lo Celso se oglasio

Conte pred derbi s Chelseajem prekrižio još jednu zvijezdu, ostalo mu je samo da 'zakuka'

Edmir Škorić

U 17 sati i 30 minuta na Stamford Bridgeu će da počne londonski derbi između Chelseaja i Tottenhama.

Antonio Conte vraća se na Stamford Bridge gdje je kao trener Chelseaja imao dosta uspjeha. Osvojio je Premier ligu u sezoni 2016/17 i FA kup sezonu kasnije, a sada trenira ekipu Tottenhama.

Ovaj italijanski stručnjak važi za jednog od najboljih na Starom kontinentu posljednjih godina, a dokazao je to vodeći i Juventus i Inter u Italiji, pa i Bari kojeg je 2009. godine vratio u društvo najboljih italijanskih klubova.

Ono što Contea osim izuzetnih taktičkih sposobnosti krasi je i autoritativnost koju posjeduje. Naprosto se prelako odrekne igrača ako smatra da nije dobar za tim ili ako je "nedovoljno glavom u nogometu".

Otpisao je nedavno sjajnog veznjaka Ndombelea, a čini se i reprezentativca Argentine Giovanija Lo Celsa, koji je isključen iz tima za današnji derbi protiv Chelseaja.

Lo Celso se brzo oglasio na društvenim mrežama kako bi poručio da je 100 posto fizički spreman i na taj način naglasivši da ga je očigledno Conte otpisao iz nekog razloga.

Argentinac je za Spurse pod vodstvom Contea nastupio u samo sedam mečeva. U uzbudljivom preokretu protiv Leicestera u srijedu navečer odigrao je samo 16 minuta, a već danas je otpisan, poput Dele Allija ili Ndombelea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Alli je blizu Newcastlea, Ndombele će u PSG, a i Lo Celso bi trebao ubrzo da traži novi tim...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi