Conte: Razgovarao sam sa Pirlom

Italijanski selektor o spisku za EP

Conte: Razgovarao sam sa Pirlom

Endin Čaušević

Selektor reprezentacije Italije, Antonio Conte, prije nekoliko dana objavio je preliminarni spisak za Evropsko prvenstvo.

Na spisku se nije našao Andrea Pirlo koji je prethodnih godina jedan od najznačajnijih igrača ove reprezentacije. Conte je izjavio da je prije objave ovog spiska razgovarao sa nekadašnjim fudbalerom Juventusa.

"Razgovarao sam s Pirlom, morao sam čuti ono što on misli i čak sam asistente poslao u SAD-e da razgovaraju s njim. Imamo druge izbore i on je to morao prihvatiti, ne želimo ništa prepustiti slučaju. Izabrao sam najboljih 30, a na konačnom spisku će se naći samo oni koji su maksimalno spremni", rekao je Conte.

Azzurri u narednim danima igraju prijateljske utakmice protiv Škotske i Finske nakon čega će Conte objaviti konačan spisak reprezentacije Italija za Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Odlučili smo se za Škotsku jer su jako slični Irskoj, dok je Finska slična Švedskoj. Izabrali smo te dvije reprezentacije jer želimo znati kakve nas utakmice čekaju u Francuskoj", dodao je selektor Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi