Conte: Roma je bila gladnija pobjede, zaslužili su je

Trener Chelseaja nakon meča

Conte: Roma je bila gladnija pobjede, zaslužili su je

Chelsea je večeras pregažen na Olimpicu u Rimu od Rome rezultatom 3:0 u okviru 4. kola grupne faze Lige šampiona, a njihov trener Antonio Conte je nakon susreta rekao da je Roma bila gladnija pobjede.

Ova dva tima odigrala su prije dvije sedmice meč 3. kola na Stamford Bridge stadionu, a tada je rezultat bio 3:3. Baš kao i tada, Roma je i večeras bila opasniji rival, a ovog puta nisu dozvolili Plavcima iz Londona nijedan gol. 

Chelsea je djelovao veoma loše i nisu ličili na ekipu koja je prošle sezone osvojila Premiership. Conte je nakon susreta rekao da je italijanska ekipa slavila sasvim zasluženu pobjedu. 

"Mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali pristojno, ali nismo imali sreće jer smo primili gol nakon samo 30 sekundi. Imali smo naše prilike, ali primili smo gol koji smo lako mogli izbjeći. U drugom poluvremenu Roma je pokazala da je gladnija. Imali su više želje za borbom i zaslužili su da pobjede", rekao je Conte.

U drugom meču ove grupe Atletico Madrid je 'prosuo' bodove kući protiv Qarabaga i na taj način možda i ispao iz trke za jedno od prva dva mjesta. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Iskreno, rezultat iz Madrida me uopšte ne zanima. Želim samo otkriti kako ćemo napredovati, izbjegavati druga poluvremena poput ovoga i ponovo dobiti želju da oduševljavamo", rekao je Conte.

Podsjetimo, u narednom kolu Chelsea gostuje kod Qarabaga, a Roma će igrati u Madridu protiv Atletica. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi