Conte spreman da u januaru dovede igrača Chelseaja, ali i Juventus ima svoje planove
Conte želi vidjeti u svom timu Marcosa Alonsa

Dva kluba iz vrha tabele u borbi za Španca

Conte spreman da u januaru dovede igrača Chelseaja, ali i Juventus ima svoje planove

S. Pašalić

Navijači Intera ove sezone konačno imaju razloga za zadovoljstvo.

Naime, Nerazzurri se nakon 15. odigranih kola nalaze na prvom mjestu na tabeli Serije A sa 38 osvojenih bodova i imaju dva boda prednosti ispred Juventusa i kako sada stvari stoje borit će se na naslov prvaka.

Antonio Conte je preuzeo Inter ovog ljeta i trenutno radi odličan posao u ovom klubu, ali nije baš u potpunosti sretan.

Naime, italijanski stručnjak je već nekoliko puta ove sezone govorio o tome da ima premalo igrača za rotaciju u timu i da su Interu potrebna pojačanja ukoliko u drugom dijelu sezone želi ostati u utrci na naslov prvaka.

Kako piše italijanski Calciomercato, Conte bi u januaru mogao dobiti pojačanje u zadnjoj liniji, i to iz Chelseaja.

Navodi se kako bi Marcos Alonso u zimskom prelaznom roku mogao napustiti London i zaputiti se u Italiju, ali Inter bi morao što prije krenuti u realizaciju transfera s obzirom da je i Juventus zainteresovan za lijevog beka Chelseaja.

Plavci bi navodno trebali biti raspoloženi da puste Alonsa s obzirom da i oni traže pojačanje na ovoj poziciji i Lampard bi želio da dovede Bena Chilwella ove zime

Alonso je već igrao u Italiji kada je nosio dres Fiorentine, a sada bi vrlo lako mogao završiti u Interu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi