Conte stvarno želi otići? Ova ponuda će to testirati

Evropski velikani ne miruju

Conte stvarno želi otići? Ova ponuda će to testirati

Jučer se pojavila informacija da bi italijanski stručnjak Antonio Conte želio napustiti ekipu Chelseaja zbog slabe finansijke pomoći Romana Abramoviča u prelaznom roku.

Iako su te informacije veoma brzo demantovane, a Abramovič je navodno dao 250 miliona funti Conteu za pojačanja, čelnici PSG-a su ipak odlučili 'ispipati' teren.

Naime, kako prenose inostrani mediji, PSG nije zadovoljan trenerom Emeryjem i voljeli bi na njegovom mjestu vidjeti upravo Contea. Spremni su mu garantovati da će u timu ostati vezni fudbaler Marco Verratti, te da će dobiti veliki novac za transfere. 

Naravno, osim PSG-a, za usluge Contea zainteresovana je i ekipa Intera. Ipak, najrealnija opcija u ovom momentu je njegov ostanak u Chelseaju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Italijan je prošle sezone osvojio Premiership sa Chelseajem, a naredne sezona planira 'napasti' Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi