Conte: Vjerujem da me je suspenzija učinila jačim

Juventus slavio u prvom duelu nakon povratka

Conte: Vjerujem da me je suspenzija učinila jačim

A. Haznadarević

Trener Juventusa Antonio Conte, jučer se vratio na klupu Stare dame, budući da mu je suspenzija od strane Fudbalskog saveza Italije istekla.

Četrdesettrogodišnji stručnjak se vratio na najbolji mogući način, pobjedom na gostovanju kod Palerma rezultatom 1:0.

 

"Nedostajali su mi osjećaji povezani s utakmicom. Ali, bio sam prisiljen na suočavanje s takvom situacijom i vjerujem da me je to barem učinilo jačim", istakao je trener Juventusa nakon pobjde, nastavivši:

 

"Kada unosite toliko entuzijazma i strasti u svoj posao kao ja, onda se osjećate kao da mnogo toga propuštate kada izostanete sa utakmice. Naravno, preferirao sam trenirati momčad tokom sedmice i ne pojaviti se na utakmici nego potpuno se udaljiti".

 

Povratak u velikom stilu pobjedom, sa oduševljenjem su dočekali svi navijači Stare dame, koji su ga prozvali Posebnim.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

"Želim se zahvaliti igračima, jer biti u mogućnosti raditi četiri mjeseca to što sam radio znači da imam zaista posebne igrače. Ovo društvo je posebno, i možda sam i ja pomalo poseban također", kroz smjeh je zaključio Antoni Conte.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.