Conte žali za odlaskom Clattenburga

Sudija odlazi u Saudijsku Arabiju

Conte žali za odlaskom Clattenburga

Trener Chelseaja Antonio Conte poručio je da je prava šteta što Mark Clattenburg napušta Premiership, jer se, kako on kaže, radi o veoma dobrom sudiji. 

Clattenburg odlazi iz Premiershipa jer više neće da sudi u Engleskoj, a razlog je taj da mu plata nije povećana. On je imao ponude da ode u Kinu, ali se na kraju ipak odlučio za Saudijsku Arabiju gdje će postati šef sudija.

Trener Chelseaja Antonio Conte nije krio nezadovoljstvo zbog razvoja situacije.

"Prava je šteta što se ovo dogodilo jer je Clattenburg veoma dobar sudija. Nisu to dobre vijesti za nas. On je jedan od najboljih u državi. Vidjeti ga kako preferira odlazak je prava šteta. Imam veliko povjerenje u engleske sudije, ali ako mene pitate, žao mi je zbog ovoga", rekao je Conte.

Podsjetimo da će Clattenburg u Saudijskoj Arabiji zarađivati oko 5 miliona funti godišnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti