Conte: Žalim zbog potpisivanja za Chelsea
FOTO: EPA

Italijan otvorio dušu

Conte: Žalim zbog potpisivanja za Chelsea

Antonio Conte je u razgovoru za inostrane medije govorio o detaljima iz trenerske karijere.

Italijan je ovog ljeta dogovorio saradnju sa Chelseajem i prije nego što je počelo Evropsko prvenstvo, a danas kada je u Premiershipu, tvrdi da je njegova odluka o preuzimanju londonskog kluba ustvari bila brza. 

"Zažalio sam što sam prije Evropskog prvensva u Francuskoj, koje je održano ove godine, sklopio saradnju sa čelnicima Chelseaja. Da nisam potpisao, mislim da ne bih na kraju napustio reprezentaciju Italije", izjavio je Conte. 

Kao trener Conte je ostavio veliki trag u Juventusu. Torinski klub je vodio u periodu od 2011. do 2014. godine.

"Moja najveća radost kao treneru bila je osvajanje Scudetta. Prethodnu sezonu završili smo na sedmom mjestu i nismo bili među kandidatima za titulu. Milan je tada trebao da dominira u prvenstvu i u poređenju s njima smo bili autsajderi, ali to je bila naša prednost. Pritisak je bio na njima", dodao je.

Conte je otkrio i na čiji nagovor je postao selektor Italije.

"Ulogu selektora svoje zemlje sam prihvatio na nagovor roditelja, jer je to bila velika čast. Poslije tri fenomenalne godine u Torinu, to je bila zasluga za sve što sam napravio", riječi su sadašnjeg trenera Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pod njegovim vodstvom Chelsea u Premiershipu zauzima četvrto mjesto.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi