Čop u Caglijariju: Htio sam isprobati nešto novo

Napustio Dinamo

Čop u Caglijariju: Htio sam isprobati nešto novo

Kao što je i najavljivano, Duje Čop sada je već bivši fudbaler zagrebačkog Dinama, a njegov novi klub je Cagliari s kojim je dogovorio četverogodišnju saradnju.

Odlazak je prokomentarisao i trener Dinama Zoran Mamić, koji je Čopu poželio sve najbolje u nastavku karijere. 

"Duje je bio među igračima koje smo bili spremni pustiti ove zime i nakon nekoliko ponuda u dogovoru s igračem smo odlučili kako je ova Cagliarija najbolja za sve. Procijenili smo kako je sada došlo vrijeme za rastanak i iskreno mu želim puno sreće u Italiji. Svakako ima kvalitetu tamo potvrditi dobru formu i igre koje je pokazivao u Dinamu".

"Nakon što je najbolji strijelac lige otišao u Englesku, a drugi strijelac u Italiju mislim da svi skupa možemo biti ponosni što je hrvatska liga itekako cijenjena u inostranstvu te igrači dobrim igrama u Hrvatskoj, naravno i evropskim natjecanjima, mogu dokazati svoju kvalitetu", povezao je Mamić transfere Čopa u Cagliari te Andreja Kramarića u Leicester City.

Čop tvrdi kako odlazi pomiješanih osjećaja, uz sreću i ponos, ali i malo tuge.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U Dinamu mi je bilo jako lijepo, proveo sam ovdje krasne dvije godine, dobio puno od Dinama, ali mu i mnogo dao. Razvio sam se kao igrač i kao čovjek i želim se zahvaliti svim trenerima i suigračima na lijepim iskustvima. Od Ante Čačića koji mi je prvi dao šansu, preko Krune Jurčića do Zorana Mamića koji je svakako jedan od najpozitivnijih ljudi u mojoj dosadašnjoj karijeri. S druge strane, nakon dvije i pol godine htio sam isprobati nešto novo, a talijanska liga i Cagliari su svakako veliki izazov i jedva čekam priključiti se novom klubu".

Klub sa Sardinije platit će Dinamu četiri miliona eura odmah i još milion ako se spasi od ispadanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti