Coquelin u Valenciji do 2022. godine

Francuz napustio Arsenal nakon skoro 10 godina

Coquelin u Valenciji do 2022. godine · Zvanično

Valencija je danas realizovala transfer dugogodišnjeg defanzivnog veznjaka Arsenala Francisa Coquelina. Zvanična potvrda njegovog transfera stiže nakon što je jučer i sam Arsene Wenger potvrdio da 26-godišnji Francuz napušta Topnike.

Šišmiši su prvobitno imali namjeru dovesti Coquelina na posudbu, sa obavezom otkupa njegovog ugovora nakon isteka iste.

Ipak, Coquelin je danas potpisao ugovor kojim je postao "punopravni" član Valencije, a Arsenal je, navodno, od njegovog transfera inkasirao oko 10.5 miliona funti.

Coquelin bi u Valenciji trebao ostati do 30. juna 2022. godine, a Šišmiši su u njegov ugovor ugradili otkupnu klauzulu od 80 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj nekadašnji mladi reprezentativac Francuske je u Arsenal stigao 2008. godine, kao 17-godišnjak, iz omladinskog pogona francuskog Stade Lavala. Topnici su ga tokom proteklih 10 godina slali na nekoliko posudbi, ali on nikada nije dostigao svoj puni potencijal na Emiratesu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi