Konkurencija ili zamjena za Džeku? Roma u pregovorima sa sjajnim napadačem!
Interes za kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine pokazuju ekipe iz Kine i Meksika (Foto: EPA)

Romu očekuju promjene u ekipi

Konkurencija ili zamjena za Džeku? Roma u pregovorima sa sjajnim napadačem!

M. Šljivak

Italijanski mediji objavili su danas informaciju kako bi reprezentativac BiH Edin Džeko (31) mogao napustiti ekipu Rome. Navodno, rukovodstvo kluba će na sastanku odlučiti o prodaji nekoliko fudbalera, a među kandidatima za odlazak je i bh. napadač.

Da bi vrlo lako do toga zaista i moglo doći, dovoljno govori činjenica da je Roma započela pregovore sa novim napadačem. Radi se o sjajnom fudbaleru Valencije Simoneu Zazi (26), aktuelnom članu španske Valencije.

Zaza od dolaska na Mestallu igra zaista sjajno. Prvi je strijelac tima sa 10 pogodaka, ali bi se navodno rado vratio u Italiju usprkos dobroj formi u La Ligi. Roma je spremna da ga dovede kao zamjenu ili konkurenciju za Edina Džeku, koji ove sezone igra znatno slabije u odnosu na prošlu.

Valencia je nedavno angaživala Luciana Vietta. Pretpostavlja se da će on biti zamjena za 26-godišnjeg Zazu koji bi do kraja januara mogao put Rima kako bi pojačao napad Vučice u ostatku sezone.

Ako do transfera dođe, Zazi će to biti povratak u rodnu zemlju nakon godinu i po. On je u ljeto 2015. godine prodat iz Juventusa u West Ham, ali se tamo nije snašao, pa je zatim otišao u Valenciju čiji je zvanično član postao tokom ljeta prošle godine.

Pored Juventusa, Zaza je u Italiji igrao za Sassuolo, Ascoli i Sampdoriju. Radi se o sjajnom strijelcu koji bi sasvim sigurno predstavljao pojačanje za ovaj klub, a nema sumnje da je on velika želja trenera Rome Eusebija Di Francesca sa kojim je radio u Sassuolu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da li će njegov dolazak značiti i odlazak Edina Džeke iz kluba, ostaje nam da vidimo, a podsjetimo da za kapitena reprezentacije BiH interes pokazuju ekipe iz Meksika i Kine.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi