Još jedna žrtva Bayernovih čelnika: Mora da ide, ali imao je šta za reći

Ljut na upravu kluba

Još jedna žrtva Bayernovih čelnika: Mora da ide, ali imao je šta za reći

Edmir Škorić

Corentin Tolisso je odlučio da napusti Bayern i on će kao slobodan igrač da se vrati u Lyon.

Tolisso je u Bayern došao na ljeto 2017. godine upravo iz Lyona za 40 miliona eura, a sada je odlučio da se vrati među Lavove. Navodno je Tolisso odbio ponudu Newcastlea koji je želio pomenutog veznjaka u svojim redovima i odlučio se vratiti u klub koji ga je i proslavio.

Kako se navodi u medijima, glavni razlog za neproduženje ugovora s 27-godišnjim veznjakom bili su igračevi česti zdravstveni problemi. Povrede su ga isključile iz mnogih utakmica - ove sezone nastupio je u samo 22 u kojima je postigao tri gola.

S obzirom da ima platu od 11 miliona eura, Bayernu je bilo lakše da se raziđe s njim na kraju sezone kada mu je trebao isteći ugovor. No, igrač je ogorčen, pa je za L'Equipe govorio šta se događalo u timu Bayerna. Tolisso je jasno dao do znanja da trener Julian Nagelsmann nema puno toga za reći u njemačkom klubu.

"Postoji mišljenje trenera i odgovornih za transfere . Mislim da trener nema puno za reći. Nagelsmann mi je dao povjerenje. Pod njegovim vodstvom mogao sam redovito igrati, ali sam se onda povrijedio. Međutim, nakon svega, mislim da sam igrao svoju ulogu", rekao je Tolisso.

Iako nije sretan odlukom čelnika kluba, kaže kako ih razumije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"U konačnici razumijem odluku kluba. S moje tačke gledišta, ponekad je dobro udahnuti malo svježeg zraka i krenuti u novi ciklus", zaključio je Tolisso.

U pet godina 27-godišnjak je odigrao 118 utakmica, postigao 21 gol i 15 asistencija. S Bayernom je osvojio pet naslova prvaka Njemačke i Ligu prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dasler
Niđe veze članak s naslovom. Kontam sad ih naružio Toliso, međutim još jedan clickbait članak u nizu
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi