Sadio Mane pristao, potpisuje trogodišnji ugovor!

Nova zvijezda u Minhenu

Sadio Mane pristao, potpisuje trogodišnji ugovor!

Edmir Škorić

Gotovo je, Senegalac prelazi u redove njemačkog velikana Bayerna.

Mane (30) ima još godinu dana ugovora s Liverpoolom, ali je ipak donio odluku da ovog ljeta napusti Anfield i klub će ga prodati u Bayern.

Nakon poraza od Real Madrida u finalu Lige prvaka, Mane je dao izjavu kojom je naslutio transfer. "Želim da se zahvalim navijačima za sve i treneru također. Ovom timu želim sve najbolje na svijetu", navodna je izjava sjajnog Senegalca.

Najnovije inforamcije inostranih novinara govore da je Mane dogovorio s Bayernom trogodišnji ugovor iako su se za njega jednako zanimali i PSG, te Barcelon a.

"Razgovarao je direktno s Julianom Nagelsmannom. Sada je na klubovima da se dogovore oko naknade. Liverpool i Bayern jučer su započeli službene pregovore", objavljeno je.

Mane se pridružio Liverpoolu iz Southamptona 2016. godine i osvojio Ligu prvaka, Premier ligu, Svjetsko klupsko prvenstvo, FA kup i Liga kup s Redsima, postigavši 120 golova u 269 nastupa za slavni klub.

Također je bio kapetan Senegala koji je u februaru osvojio Afrički kup nacija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je tražio dolazak velike zvijezde nakon jedne ne baš dobre sezone i Maneov transfer bi mogao da bude prava stvar, ali prvo će Bavarci morati da postignu dogovor s Liverpoolom oko visine odštete. S obzirom da je Mane ušao u zadnju godinu dana ugovora, očito je da će to biti neka manja i za Bayern prihvatljiva odšteta.

Maneov dolazak Bayernu će pomoći da lakše prebrodi odlazak Roberta Lewandowskog, koji je odbio novi ugovor i jasno klubu saopštio da je spreman da promijeni i tim, ali i ligu. Očekuju ga u Barceloni...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...100 miliona i vozi.
0 11
denimen9
Uticaj Reala na raspade klubova, nemjerljiv.
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti