Ćorić: Da ne vjerujem u sebe ne bih ni prihvatio izazov
Foto: Jabuka.tv

Novi trener Širokog Brijega

Ćorić: Da ne vjerujem u sebe ne bih ni prihvatio izazov

M. Maksimović

Uprava Širokog Brijega danas je povjerenje ukazala dojučerašnjem vršiocu dužnosti Denisu Ćoriću koji je s enztuzijazmom pristupio novom radnom zadatku. Do nedavno je s klupe predvodio juniorski tim, radio je i s kadetima, a imenovanje za šefa seniorskog tima kruna je njegove dosadašnje trenerske karijere.

“Svaki trener želi jednog dana preuzeti najbolji tim u klubu i okušati se na najvišem nivou. Iznenada mi je ukazana prilika i moja velika želja je iskoristi je na najbolji način“, rekao je Ćorić za SportSport.ba.

Široki Brijeg trenutno zauzima osmu poziciju na tabeli nakon niza sezona u kojima je izborena Evropa. Ćorić navodi da je Široki navikao na vrh tabele, kao i da je njegov cilj klub vratiti u vrh.

“Prije svega moramo uhvatiti Ligu šest, a potom razmišljati o narednim koracima. Trenutno zaostajemo pet bodova što je itekako dostižno. Da ne vjerujem u sebe i svoje mogućnosti sigurno ne bih ni prihhvatao ovu funkciju“, dodao je.

Službeni debi na klupi nakon turnira u Vukovaru Ćorić će imati u Vitezu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Dobro smo se pripremili za predstoječi meč. Nema tu nepoznanica, jedni o drugima manje-više znamo sve i vjerujem da će pobijediti onaj ko bude imao bolji dan. Ja se nadam da ćemo to biti mi. Bodovi su potrebni i Vitezu i nama, tako da će biti zanimljivo. Moram da kažem da novog trenera Viteza Slavena Musu itekako poštujem i kao stručnjaka i kao čovjeka“, rekao je Ćorić.

Ćoriću će na klupi Širokog asistirati Damir Crnjac i trener golmana Nikola Marić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti