Prevrnuo se autobus pun navijača, sedmorica poginula

Tragedija

Prevrnuo se autobus pun navijača, sedmorica poginula

Edmir Škorić

Sedmorica navijača Corinthiansa tragično su poginuli kada je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao autobus u kojem su se prevozili na gostovanje.

Corinthians je gostovao Cruzeiru u Belo Horizonteu, a tamo je imao podršku svojih vjernih navijača. No, nažalost, po povratku kući autobus se prevrnuo, a život je izgubilo sedam osoba.

Još 36 putnika je teško povrijeđeno, a ukupno je 46 navijača bilo u autobusu. Neki svjedoci su rekli da autobus nije mogao da zakoči i da se prevrnuo u pokušaju da izbjegne sudar sa drugim autobusom.

Corinthians žali zbog nesreće i izrazio je solidarnost sa porodicama žrtava. Saučešće je izrazilo i nekoliko drugih brazilskih nogometnih klubova.

Predsjednik Brazila Luiz Inacio Lula da Silva, koji je navijač Corinthiansa, izrazio je saučešće porodici i prijateljima žrtava.

“Nadam se oporavku povrijeđenih i istrazi o uzrocima nesreće. Potreban nam je mir i vozila u dobrim uslovima na putevima, jer nema načina da povratimo izgubljene živote”, rekao je Lula u objavi na društvenim mrežama.

Utakmica Cruzeira i Corinthiansa odigrana je sinoć u 2 sata iza ponoći po našem vremenu, a završena je rezultatom 1:1. Nedugo nakon toga došlo je do velike nesreće u kojoj su stradali navijači slavnog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi