Više nikada se neće vratiti u Brazil da igra, a javno je svima rekao zašto: "Moram ih čuvati..."

Willian je bio jasan

Više nikada se neće vratiti u Brazil da igra, a javno je svima rekao zašto: "Moram ih čuvati..."

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Willian iznenadio je prošlog ljeta odlukom da potpiše za Fulham nakon što je raskinuo ugovor s Corinthiansom. U Brazil se vratio nakon avanture u Arsenalu i očekivalo se da će tamo završiti karijeru, ali samo godinu dana kasnije ponovo je stigao u Premiership. Kaže da u Brazilu više neće nikada igrati, a očito je da ima jako dobar razlog za to.

Willian je najbolje dane svoje karijere proveo u Chelseaju za koji je igrao čak sedam godina. U Chelsea je stigao iz Anzhija za skoro 40 miliona eura i pokazao se kao odličan potez Plavaca.

Međutim, na ljeto 2020. godine Willian nije dobio novi ugovor na Stamford Bridgeu i tada je iznenadio odlukom da kao slobodan igrač iz u redove gradskog rivala Arsenala.

Brazilac se u Arsenalu nije previše proslavio i samo godinu dana kasnije spakova je kofere i napustio Emirates. Odlučio je da se vrati u Brazil nakon 14 godina i ponovo zaigra u dresu Corinthiansa.

Činilo se da će Willian završiti karijeru u dresu kluba u kojem je i ponikao, no već u prvoj sezoni bilo je jasno da će se to teško desiti.

Stvari nisu išle onako kako je očekivao, a Willian je ljetos odlučio da raskine ugovor. Kratko je bio bez kluba, a onda su se pojavile iznenađujuće vijesti da je potpisao za Fulham koji se tek vratio u Premiership.

Oglasi

Dolazak u Fulham bio je pun pogodak jer igra ponovo na odličnom nivou, a čini se da će ostati u londonskom klubu. Ima ugovor do kraja ove sezone, no kako stvari stoje dobit će sigurno ponudu za nastavak saradnje.

Također, pisalo se da bi se ovaj 34-godišnjak mogao ponovo vratiti u Brazil, ali je u posljednjem intervjuu jasno svima dao do znanja da više nikada neće igrati za neki klub iz svoje domovine, te je objasnio zašto.

"Više nikada se neću vratiti da bih igrao za neki brazilski klub, nikada više. Tamo ste uvijek pod užasnim pritiskom, a sve to brzo se pretvori u nasilje, prijetnje porodici, djeci...Kada je došlo do toga za mene se sve promijenilo u Brazilu. Moram da pazim i čuvam svoju porodicu koja je moj najvrijedniji dar. Povratak u Brazil je moguć samo kada se penzioniše, više tamo fudbal neću igrati i to je sigurno", rekao je Willian.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Willian je u ovoj sezoni upisao 26 nastupa u svim takmičenjima u dresu Fulama i uspio je zabiti tri gola i dodati četiri asistencije.

Trenutno je van terena zbog povrede, a engleski mediji sve više pišu o tome da je samo pitanje trenutka kada će Brazilac produžiti ugovor s Fulhamom, te da će novi ugovor trajati do kraja iduće sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi