"Ćorluka je u Rusiji bio jedan od naših najbitnijih igrača"

Branič se oprostio od reprezentacije, Dalić od stopera

"Ćorluka je u Rusiji bio jedan od naših najbitnijih igrača"

Vedran Ćorluka na instagramu se oprostio od hrvatske nogometne ereprezentacije zahvalivši se svima koji su bili uz njega i reprezentaciju. Tokom 12 godina odigrao je 103 utakmice.

Odluka da se oprosti od kockastog dresa nije iznenadila selektora Zlatka Dalića koji se biranim riječima oprostio od Čarlija.

"Razgovarao sam s Vedranom prije nekoliko dana, objasnio mi je svoja razmišljanja i najavio ovu odluku koju apsolutno poštujem. Bez obzira na to što nije puno igrao, Vedran je bio jedan od naših najvažnijih igrača u Rusiji.

Svojim primjerom postavio je standard da niti jedan pojedinac nije važniji od reprezentacije i zaista mu skidam kapu s koliko je energije, strasti i emocija podržavao ekipu, kako je odrađivao treninge, držao atmosferu i onda vrhunski odradio svoj posao na terenu. Presretan sam što je impresivnu reprezentativnu karijeru mogao završiti na najljepši mogući način u Rusiji, zaslužio je to svime što je dao reprezentaciji", izjavio je izbornik Dalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi