Ćorluka 'opleo' po saigračima: Ne vidim zašto bi neko napuštao reprezentaciju

Šestorka neće biti u kombinaciji za Meksiko

Ćorluka 'opleo' po saigračima: Ne vidim zašto bi neko napuštao reprezentaciju

Samir Mlaćo

Hrvatska je prije par dana poražena od Perua rezultatom 2:0 i taj poraz negativno je djelovao na izabranike Zlatka Dalića, te na cjelokupnu atmosferu u taboru Vatrenih. 

Naredni protiv Hrvatske će biti Meksiko, a u tom meču zlatko Dalić neće moći računati na Modrića, Subašića, Mandžukića, Perišića, Brozovića i Kalinića, koji su napustili reprezentativni kamp i vratili se u svoje lubove.

Radi se o dogovoru ove šestorke sa selektorom Dalićem, ali taj scenario nije se dopao  svim ostalim nogometašima. Vedran Ćorluka je bio veoma otvoren u razgovore za hrvatske medije.

"Žao mi je što su ti igrači otišli. Ne okupljamo se tako često, do prvenstva je manje od tri mjeseca, sigurno da bi bilo puno bolje da su oni tu. Otišli su, no što je, tu je. Međutim, igrači koji jesu tu su fenomenalni i mislim da se ti izostanci neće osjetiti", kazao je Ćorluka te dodao.

"Ne vidim zašto bi netko morao otići iz reprezentacije, mislim da su svi igrači koji su ovamo došli trebali i ostati na obje utakmice. To je moje mišljenje, dodao je Ćorluka.

Da li će dva prijateljska meča porušiti atmosferu u redovima Vatrenih pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi