Pogba govorio o fudbalskim idolima: Nešto je posebno u Messiju, on ima fudbal u sebi

Francuz otkrio ko su njegovi fudbalski uzori

Pogba govorio o fudbalskim idolima: Nešto je posebno u Messiju, on ima fudbal u sebi

Veznjak Manchester United Paul Pogba je samo jedan u nizu "štovatelja" lika i djela argentinskog virtuoza Lionel Messija, za kojeg smatra da je posjeduje specijalan talenat, te da je u stanju raditi stvari koje niko drugi u svijetu fudbala ne može ponoviti.

Francuz je u razgovoru za TyC Sports priznao da je "obožavatelj" Lionela Messija, jer zvijezda Barce jednostavno ima fudbal u sebi.

"Messi i fudbal su dvije stvari koje idu zajedno. Uživam gledajući ga, on radi ono što niko drugi ne može. Ima držanje koje je jedinstveno samo njemu, nešto je posebno u njemu, sve je posebno. On je igrač koji ima fudbal u sebi, koji ga osjeća... To je nevjerovatno", istakao je Pogba.

Skupocjeni veznjak Crvenih đavola je priznao i da je svoju igru pokušavao graditi po ugledu na Messija, te da je Argentinac, uz još nekoliko svjetskih superzvijezda, njegov fudbalski idol.

"Kada sam bio mali gledao sam Zidanea, Ronaldinha, Ronalda, Messija. Imao sam snimke i Maradone, Pelea, Kake... Želio sam posjedovati sve vrline koje su oni imali... Sada se više gledam igrače poput Inieste, Yaye Tourea, De Bruynea koji je još vrlo mlad, te Luke Modrića koji je sjajan veznjak", poručio je na kraju Pogba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi