Ćosić: Momci dobro rade, atmosfera je na nivou

FK Sarajevo na pripremama u Čitluku

Ćosić: Momci dobro rade, atmosfera je na nivou

Samir Mlaćo

Prvotimci Sarajeva odradili su danas dva treninga na pripremama u Čitluku.

Novi stručni štab bordo tima je zadovoljan poslije prvih treninga sa ekipom, a dobra radna atmosfera iz Sarajeva prenijela se i na jug Bosne i Hercegovine, gdje  tim sa Koševa tradicionalno boravi na pripremama. Svoje utiske sa terena prenio je Dženis Ćosić, pomoćnik Husrefa Musemića.

"Momci su dobro radili u Sarajevu, a to se nastavilo i ovdje u Čitluku, gdje imamo dobar smještaj, kvalitetne uslove za rad. Na treninzima je dobro raspoloženje, kako među igračima, tako i među stručnim štabom i mogu reći da je ritam jako dobar. Sa ovakvim radom mislim da ne bi trebali imati problema u nastavku prvenstva. Sve ono što zahtjevamo od igrača oni ispunjavaju i mogu reći da je disciplina na željenom nivou što je bitno za nas.", rekao je Ćosić.

Kako fudbaleri Sarajeva podnose naporne treninge, prenio je za službenu stranicu kluba i Mirza Marevac, član medicinskog tima. "Svi igrači su u punom trenažnom procesu koji protiče bez problema što se tiče zdravstvenog stanja naših igrača. Saša Novaković je zadobio na jednom treningu jak udarac u predjelu tetive kvadricepsa i bio je na kratkoj poštedi, ali je danas počeo trenirati u punom kapacitetu sa ostatkom ekipe."

Svoje prve pripreme sa Fudbalskim klubom Sarajevo odrađuje i Rijad Sadiku, talentovani defanzivac klupske Akademije, koji je rođen 2000. godine, te je najmlađi član Bordo kluba u Čitluku.

"Jako sam sretan što sam priključen prvom timu i čast je biti dio ovog kolektiva. Atmosfera na treninzima je odlična, dobro radimo i svaki trening nastojim da iskoristim na što bolji način.", rekao je Sadiku.

Vrijedi istaći da je makedonski internacionalac, koji je krenuo u Čitluk zajedno sa prvotimcima Sarajeva u jutarnjim satima jučerašnjeg dana, Aleksandar Damčevski, napustio pripreme. On je okončao svoj probni period u bordo klubu, te je zbog inostrane ponude odlučio svoju karijeru nastaviti u drugoj sredini.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U toku priprema u Čitluku, FK Sarajevo će odigrati prijateljsku utakmicu protiv GOŠK-a u Gabeli, a ista je na rasporedu u utorak, sa početkom u 17 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti