Costa ostao bez najvećeg transfera svih vremena
Foto: EPA

Kinezi nudili 107 miliona eura

Costa ostao bez najvećeg transfera svih vremena

Midhat Šljivak

Španski napadač Diego Costa imao je veliki broj ponuda iz Kine u januarskom prelaznom roku.

Jedna ponuda s Dalekog istoka je bila posebno impresivna. Ekipa Tianjin Quanjian nudila je Chelseaju rekordnih 107 miliona eura za Costu, ali je ponuda odbijena.

Također, pred Costu je stavljena ponuda koju vjerovatno niko drugi ne bi odbio. Za tri godine bi dobio 100 miliona eura, ali usprkos ogromnom novcu na kraju je sjajni napadač odlučio ostati na Stamford Bridgeu.

Međutim, priča se tu ne završava. Navodno je kineski klub spreman dodatno poboljšati ponudu i za Costu žele izdvojiti nevjerovatnih 150 miliona eura.

Zaista ogroman novac je u igri. Teško da bi iko mogao odbiti toliku ponudu i čini se kako bismo od ljeta Costu mogli gledati u kineskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone Španac je zaista sjajno. Postigao je 16 pogodaka u 24 utakmice Premiershipa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi