Costa: Poštujem ga kao trenera, ali kao čovjeka, ne

Conte na udaru Coste

Costa: Poštujem ga kao trenera, ali kao čovjeka, ne

E. Ganibegović

Već je od ranije poznato kako će Diego Costa napustiti redove Chelseaja, a sada italijanski mediji prenose, kako je Costa izjavio da se nalazi u svađi sa trenerom Plavaca Antonijom Conteom.

Costa je u Chelsea stigao prije tri godine i od tada je upisao 120 nastupa u kojima je postigao 59 golova, ali bez obzira na njegove dobre igre, on će ovog ljeta vjerovatno napustiti London.

Napadač ekipe sa Stamford Bridge se odlučio oglasiti povodom njegovog transfera, te izjaviti par rečenica o treneru Chelsea.

Također je poznato kako se Costa nije još pridružio ekipi, te kako se trenutno nalazi u Brazilu, pa se oglasio i povodom toga.

"Moja odluka je odlazak u Atletico. Razgovarao sam i sa direktorom Chelseaja i rekao, "Ako me trener ne želi, ja hoću da se vratim u Atletico Madrid".

"Odbio sam ostale ponude. Hoće da me prodaju u Kinu ili neki drugi tim. Ako me ne planiraju, otići ću u klub u koji želim, a ne u klub koji će najviše platiti.

"Diego Simone me želi. Sve je jasno. Uvijek sam imao dobar odnos sa njim. Navijači i ljudi me tamo vole. Poštuju me.

"Chelsea želi da treniram sa rezervama. Ne želim dopustiti da budem izvan prve ekipe i da nemam kontakt sa ostalim momcima. Nisam kriminalac! Mislim da nakon svega, nije fer da se ovako ponašaju prema meni.

"Ako morao, ostat ću u Brazilu. Spreman san provesti godinu dana u Brazilu, bez igranja, čak iako me Chelsea godinu dana ne bi plaćao. Vratit ću se jači. Ako sam bio u krivu, sada bih se vratio i uradio onako kako oni kažu.

"Trener ne želi da ostanem. Čekam da me Chelsea pusti. Nisam želio otići. Bio sam sretan. Ako vas trener ne želi, onda morate otići.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Poštujem ga kao trenera. Uradio je dobar posao i ja to mogu viditi , ali kao čovjeka, ne. On nije trener koji je blizak sa igračima. Na distanici je i ne posjeduje karizmu", istakao je Costa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije