Costu čeka nezapamćena kazna od Chelseaja

Kazna od 300.000 funti

Costu čeka nezapamćena kazna od Chelseaja

M. Šljivak

Napadač Chelseaja Diego Costa već se dva mjeseca nalazi na odmoru.

Nakon završetka sezone postalo je jasno da menadžer londonskog kluba Antonio Conte ne računa na njegove usluge i da bi on mogao napustiti klub.

Costina jedina želja je prelazak u Atletico Madrid, ali je veliki problem što ovaj klub zbog FIFA kazne ne može dovoditi igrače do januara naredne godine.

Costa je već dva mjeseca na odmoru u rodnom Brazilu, a sjajni napadač je imao obavezu da se prethodnih dana vrati u London i priključi treninzima Plavaca.

Međutim, španski napadač se nije pojavio na Stamford Bridgeu. Očigledno je odlučio da se više ne vraća u glavni grad Engleske, što bi ga moglo skupo koštati.

Navodno se 28-godišnji fudbaler suočava sa ogromnom kaznom od 300.000 funti zbog izbjegavanja klupskih obaveza i to bi sigurno bila jedna od najvećih pojedinačnih kazni u povijesti fudbala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Diego Costa je dres Chelseaja nosio prethodne tri godine, a za klub je u 120 utakmica je postigao 59 golova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi