Costacurta: Conte, Allegri, Ranieri... ali nažalost svi imaju ugovore

Italijani traže selektora

Costacurta: Conte, Allegri, Ranieri... ali nažalost svi imaju ugovore

E. Čaušević

Jedan od čelnika Italijanskog nogometnog saveza i proslavljeni nogometaš Milana Alessandro Costacurta govorio je o mogućim kandidatima za novog selektora Azzurra.

Bivši Milanov defanzivac je zadužen da uz nekoliko kolega traži novog selektora Italije, nakon što je Giampiero Ventura dobio otkaz.

Upitan da li su Antonio Conte, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti i Roberto Mancini kandidati, on je kazao:

"Ne bi to bilo loše, štaviše. Mislim da su italijanski treneri najbolji na svijetu i postoji dosta ljudi koji bi mogli da vode našu reprezentaciju, ali većina ih je pod ugovorom. Mada, u naredna dva mjeseca situacija bi mogla da se promijeni", kazao je Costacurta, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ako se nešto dogodi, znat ćete o tome, ali sada je teško raditi na dovođenju novog selektora jer mnogi kandidati imaju dobre i jake ugovore s klubovima".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi