Courtois fantastičnim odbranama spasio Kraljeve protiv Raya
Kraljevi na kraju mogu da zahvale belgijanskom golmanu za današnja tri boda koja su uz dosta muke osvojili (Foto: EPA)

Benzema pogodio za pobjedu

Courtois fantastičnim odbranama spasio Kraljeve protiv Raya

M. Šljivak

Real Madrid je večeras na Santiago Bernabeu u susretu 16. kola La Lige ugostio gradskog rivala Rayo Vallecano i na kraju je slavio minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Trenutak odluke u ovom meču desio se već u 13. minuti kada je Lucas Vazquez fantastično uposlio Karima Benzemu, a francuski napadač pogađa protivničku mrežu za prednost od 1:0.

Mogao je Rayo odmah uzvratiti, ali je Velazquez promašio zicer sa samo pet metara. Uzvratio je Real preko Asensija, ali njegov udarac brani golman gostiju.

Ipak, najbolju šansu u prvom poluvremenu imao je Toni Kroos, a njegov udarac u 36. minuti pogađa stativu i na odmor se otišlo rezultatom 1:0.

Nastavak meča donio je nekoliko pokušaja na obje strane. Nije Real blistao, Rayo je u nekoliko navrata bio također veoma opasan, a u nadoknadi meča su imali dvije velike šanse, ali ih je spasio Courtois.

Real je na kraju minimalno slavio i došao je do veoma važna tri boda kojim su zadržali priključak za Barcelonom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 16. kolo:

Real Madrid - Rayo Vallecano 1:0

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

aaaa1111
postade real prosjecna ekipa, sa zadnje dvije ekipe na tabeli patnja
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi