Courtois kritikovao Mourinhovu taktiku nakon meča

Golman Chelseaja bio nezadovoljan

Courtois kritikovao Mourinhovu taktiku nakon meča

Fudbaleri Chesleaja slavili su pobjedu u sinoćnjem meču FA Cupa protiv Manchester Uniteda rezultatom 1:0 te su se plasirali u polufinale ovog takmičenja.

Belgijski golman na golu ekipe iz Londona Thibaut Courtois kritikovao je taktiku trenera Manchester Uniteda Josea Mourinha nakon ovog meča.

Courtois smatra da su fudbaleri Manchester Unieda igrali previše grubo.

"Oni su imali mnogo napravljenih faulova i bili su jako grubi. Ovo je bilo u stilu Mourinha, ali smatram da je Ander Herrera platio ceh za cijeli tim jer je Phil Jones napravio barem pet prekršaja nad Hazardom, a Herrera je napravio šesti samo sekundu nakon toga. United je htio da uđe u naše misli i da nas destabilizuje. Te igre misli koje su sinoć igrali dobili su od svog trenera", rekao je Courtois.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je ekipa Chelseaja sinoć slavila pogotkom N'Golo Kantea iz drugog poluvremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije