Courtois se ne obazire na kritke: Ja sam jedan od najboljih na svijetu

Belgijanac još uvijek pun samopouzdanja

Courtois se ne obazire na kritke: Ja sam jedan od najboljih na svijetu

Belgijski golman Thibaut Courtois ne obazire se previše na kritike koje ga prate otkad je stigao u Real Madrid. 

Podsjetimo, on je u Madrid stigao na ljeto 2018. godine i uspio je iz kluba 'otjerati' Keylora Navasa koji je do tada bio prvi izbor na golu, ali je morao otići jer se klub odlučio za Belgijanca.

Ipak, Courtois nije opravdao za sada ogroman novac koji je uložen u njegov transfer i suočio se sa brojnim kritikama. U intervjuu za AS kaže kako ga to ne dotiče mnogo.

"Ne čitam novine, obraćam pažnju na ono što kaže moj trener, ili šta kažu saigrači i oni koji znaju šta znači biti golman. Ne sumnjam u sebe, ja sam jedan od najboljih golmana svijeta i ponekad me zbog toga kritikuju. Miran sam, dobro treniram, imao sam dobre odbrane protiv Celte, Seville, Atletica, ali i u drugim utakmicama", kaže Courtois.

Kaže da ima podršku trenera Zinedina Zidana.

"Branim na dobrom nivou i moram tako da nastavim. Zidane je rekao da ostanem koncentrisan. Uvijek je vjerovao u mene".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uvijek ide na pobjedu.

"Više bih volio pobjedu od 4:3, nego remi 0:0, iako je za golmana uvijek bolje da ne primi gol. Uvijek je bolje da sačuvate gol, pošto vas mediji odmah ubiju statistikom, čak i bez analize zbog čega su golovi primljeni", dodao je Belgijanac.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi