Coutinho dobio portugalski pasoš

Barcelona riješila veliki problem

Coutinho dobio portugalski pasoš

Brazilski nogometaš Philippe Coutinho će prvu službenu utakmicu u novoj sezoni dočekati s dvije velike promjene.

Prva je što će na dresu umjesto broja 14 nositi 'sedmicu', a osim toga u zapisniku se neće više voditi kao stranac, budući da je dobio portugalski pasoš zahvaljujući supruzi Aine.

U Barceloni su s ovim ujedno riješili problem s viškom broja igrača koji ne dolaze iz zemalja Evropske unije.

Prema pravilima Nogometnog saveza Španije, klub iz LaLige može registrovati do pet igrača koji nemaju pasoš jedne od država Evropske unije, dok u protokolu za utakmicu mogu biti samo trojica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo nije prvi put da Barcelona na ovaj način pokušava osloboditi mjesto za 'strance' u timu. Preko supruge ranije je italijanski pasoš dobio Luis Suarez.

Top Komentari

Jaa
Para vrti gdje burgija nemoze :)
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi