Coutinho je prošlost, Barca ima novu metu za ljeto
Foto: EPA

Katalonci sada žele Griezmanna

Coutinho je prošlost, Barca ima novu metu za ljeto

E. Čaušević

Čelnici Barcelone minulog ljetnog prelaznog roka nisu se baš proslavili s pojačanjima koje su doveli na Nou Camp.

Barcelonu je napustio Neymar koji je za nevjerovatnih 222 miliona eura otišao u PSG, a zamjena za ovog igrača stigao je Ousmane Dembele iz Dortmuda. Ipak, jasno je da je prva želja Katalonaca bio Philippe Coutinho, no planove Barce pokvario je Liverpool koji nije želio da pusti Brazilca.

Sigurno je da će Barca već u januaru ponovo pokušati dovesti Coutinha, a već su na Nou Campu počeli praviti i za naredno ljeto. Prema pisanju španskih medija prva meta će biti napadač Atletico Madrida, Antoine Griezmann.

Francuski napadač je ovog ljeta bio na korak od Manchester Uniteda, ali je odlučio ostati u Atleticu jer španski klub ne može dovoditi pojačanja do januara naredne godine. No, jasno je da će ga Atletico teško zadržati narednog ljeta, a Barcelona je spremna da to iskoristi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Griezmann u svom ugovoru ima klauzulu koja mu dopušta da narednog ljeta napusti Atletico Madrid ukoliko neki klub plati za njega 100 miliona eura. Čini se da će Manchester United dobio žestokog protivnika i bit će zanimljivo vidjeti šta će Griezmann na kraju odlučiti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi