Coutinho nije bio prvi izbor Barcelone već zvijezda Real Madrida

Čak su bili u kontaktu

Coutinho nije bio prvi izbor Barcelone već zvijezda Real Madrida

E. Čaušević

Philippe Coutinho je prošle godine stigao kao veliko pojačanje u Barcelonu iz Liverpoola, ali ove sezone nije opravdao očekivanja.

Coutinho je fudbaler koji je vjerovatno najviše kritikovan u Barceloni ove sezone, te mu jednostavno ne ide onako kako je zamišljao. Brazilac je u Barcu stigao početkom 2018. godine iz Liverpoola za 160 miliona eura čime je postao najskuplji igrač u historiji ovog kluba.

Međutim, španski mediji danas su objavili da Coutinho uopšte nije bio prva opcija Barcelone prošle godine. Radio Catalunya je objavio da su u Barceloni žarko željeli dovesti Isca iz Real Madrida, ali u tome nisu uspjeli.

Isco već duže vremena ima problema s minutažom u kraljevkom klubu i već odavno se špekuliše da će napusitit klub. Barca je to pokušala iskoristiti, no na kraju njihov plan nije prošao kako su planirali.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, Barca je htjela da Isco bude zamjena za Andresa Iniestu, te su kontaktirali njegovog oca nekoliko puta i raspitivali se o igraču Reala, ali odgovora nije bilo.

Iscov otac je razgovarao s čelnicima Barcelone, no Katalonci su odustali od igrača Reala kada su vidjeli da pregovori uopšte ne idu u pravcu u kojem oni žele. Nakon toga okrenuli su se Coutinhu koji je stigao iz Liverpoola nakon velike transfer sage.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

e_jbga
Neka bolan...znaju oni, ta pili kavu s njima kad se pregovaralo
0 0
Babo
Ne serite
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi