Coutinho spremio novu taktiku za transfer u Barcelonu
Foto: EPA

Strpljivo čeka januar

Coutinho spremio novu taktiku za transfer u Barcelonu

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Philippe Coutinho bio je dio vjerovatno najveće transfer sage u minulom ljetnom prelaznom roku.

Coutinho se neprestano povezivao sa prelaskom u Barcelonu, a navijači katalonskog kluba nadali su da će se taj transfer ostvariti do posljednjeg momenta prelaznog roka. Ipak, iako je Barcelona poslala desetak ponuda za ovog igrača na kraju ih je Liverpool odbio, te poručio da Brazilac nije na prodaju.

Reprezentativac Brazila je i sam pokušao da iskaže svoje nezadovoljstvo činjenicom da ga klub ne želi pustiti u Barcelonu. Coutinho je odbijao da trenira zbog navodne povrede, te je tražio da ne bude uvršten u sastav za Ligu prvaka. Ipak, kada je postalo jasno da će ostati Jurgen Klopp ga je ekspresno dodao u pomenuti sastav.

No, prema pisanju engleskih medija brazilski igrač je smislio novu taktiku kojom želi nagovoriti Redse da ga u januaru puste u Barcu. Navodno, Coutinho je poručio čelnicima kluba i Jurgenu Kloppu da neće igrati utakmice Lige prvaka iako je prijavljen za ovo takmičenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jasno je da Coutinho ima ogromnu želju da zaigra u Barceloni, te da je bio duboko razočaran kada je shvatio da će i ovog ljeta ostati na Anfieldu. Ali, čini se da je Brazilac spreman ponovo pokušati uvjeriti vlasnike Liverpoola da ga puste u Barcu u zimskom prelaznom roku.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi