Covid-19 snizio cijene igračima Premijer lige: Nemamo ni jednog od milion, neki su skroz 'pali'

Kao što se moglo i očekivati

Covid-19 snizio cijene igračima Premijer lige: Nemamo ni jednog od milion, neki su skroz 'pali'

Virus Covid-19 osim što uništava živote, širi paniku širom svijeta, stvara velike probleme i u ekonomiji.

Mnogi ljudi ostali su bez posla, brojne firme su ugašene, a što je najgore ne zna koliko dugo će ovaj trend trajati.

Naravno, sve to odrazit će se i na cijene životnih namirnica ili nekih drugih materijalnih stvari koje nisu neophodne za život. Kada govorimo o svijetu fudbala, za očekivati je bilo da će pasti i cijene fudbalera obzirom da je kompletna fudbalska industrija doživjela pravu katastrofu.

Portal koji je specijaliziran za cijene igrača Transfermarkt ažurirao je najnovije cijene i po istim se može vidjeti kako su, kada govorimo o Premijer ligi BiH, gotovo svim igračima za oko 100.000 pale tržištne vrijednosti.

Najskuplji igrač naše lige je Vladan Kovačević. Prije nekoliko mjeseci on je vrijedio milion eura, a danas mu je cijena pala za 100.000 i prema najnovijim podacima košta 900.000 evropskih novčanica. Iza je Besim Šerbečić, njegov timski kolega, koji sada vrijedi 725.000 eura umjesto 800.000 koliko je vrijedio ranije.

Poslije njih na listi su također sve sami igrači Sarajeva koji je aktuelni šampion i lider na tabeli prije trenutka kada je sezona prekinuta. Tino-Sven Sušić je treći na listi, četvrti je Selmir Pidro, peti Benjamin Tatar. Njihove cijene kreću se od 550.000 do 650.000.

Prvi fudbaler koji je na ovoj listi a ne igra za bordo tim je krilni igrač Borca Goran Zakarić. On sada vrijedi 550.000 eura i nalazi se na 6. poziciji liste. Listu Top 10 kompletiraju Petar Bojo (FK Željezničar), Aleksandar Jovanović (FK Željezničar), Amar Rahmanović (FK Sarajevo) i Kemal Osmanković (FK Željezničar). Ovom posljednjem je i najviše pala cijena jer je u januaru vrijedio 600.000 eura a sada 475.000.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno, ova situacija nije se odrazila samo na Premijer ligu već će je osjetiti i druge lige, pa čak i one najjače poput engleske, italijanske ili španske jer su te zemlje i najviše pogođene virusom.

Dakle, predstojećeg ljeta ne možemo očekivati neke spektakularne transfere i trošenje novca na sve strane kako su nas navikli evropski bogataši tokom prethodnih prelaznih rokova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IzgubljeniSlon
Mora da je zukanovica spucao COVID-19, pa umjesto da spusti temperaturu on spustio cijene igračima.
2 1
lijevapolutka
Hahahahahahahahahahahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi