Na rođendan Sarajevo je bilo bordo, a jedan od junaka stranac: "Nije šuplja, ali volim ovaj grad"

Velkoski se prisjetio velike pobjede

Na rođendan Sarajevo je bilo bordo, a jedan od junaka stranac: "Nije šuplja, ali volim ovaj grad"

A. Čaušević

Dva sarajevska rivala su tokom rivalstva koje traje duže od sedam decenija odigrali 140 međusobnih duela, a samo jednom su snage odmjerili na dan grada Sarajeva. Bilo je to 6. aprila 2019. godine. 

Susret se igrao u prazničnoj atmosferi na stadionu Grbavica. Predvođeno Husrefom Musemićem Sarajevo je pred skoro 9.000 gledatelja slavilo s 0:3 i stiglo do najubjedljivijeg trijumfa u periodu poslije agresije na BiH.

S tim trijumfom Bordo momci su trasirali put ka osvajanju titule prvaka. Međutim, pobjeda nad najvećim rivalom i to na gostujećem terenu na rođendan grada nikada nije obična i ne zaboravlja se tek tako, posebice zbog dominantne igre.

Jedan od junaka pobjede bio je i Krste Velkoski. Pogađali su još Darko Lazić i Benjamin Tatar. Makedonac se u razgovoru za SportSport.ba prisjetio može se reći i historijske utakmice.

"Bila je to velika pobjeda ka ostvarenju cilja i osvajanju šampionske titule. Prvi utisci nakon utakmice su bili da smo na najbolji način kao klub čestitali gradu Sarajevu rođendan. Bili smo bolji, nadigrali smo ih u svakom segmentu, zasluženo smo slavili, moglo je biti i ubjedljivije, ali smo bili zadovoljni jer smo grad obojili u bordo boju", kazao je iskusni napadač.

Iskusni 32-godišnjak je na tom susretu bio i kapiten tima s Koševa.

"Kao kapiten imam malo veću obavezu i odgovornost od ostalih. Svojim zalaganjem i igrama nastojim da ja kao neko ko nije rođen u Sarajevu i Bosni i Hercegovini budem motiv više igračima. Poštujem i volim ovaj klub. Dajem maksimum, podređen sam timu da igram gdje treba."

Velkoski je prvi put u Sarajevu igrao od 2014. do 2016. godine. Bordo dres je ponovo obukao sredinom 2017. godine. U međuvremenu je kako kaže izuzetno zavolio grad na Miljacki i bordo dres.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ponosan sam što sam jedan dio karijere, mogu reći i najbolji proveo u ovom klubu. Stvarno sam zavolio ovaj grad i klub, kao da sam ovdje 100 godina. Nije to šuplja ili se nekom uvlačim. To sam pokazao svojim igrama na terenu, nadam se da ću tako nastaviti i u budućnosti", poručio je fudbaler rođen u mjestu Struga.

Velkoski je do sada upisao 175 nastupa za Sarajevo uz 60 golova. Jedan je od trofejnijih igrača Bordo tima s obzirom na osvojene dvije titule prvaka BiH te dva Kupa. U karijeri je još nastupao za makedonske Rabotnički i Metalurg, rumunski Ceahlaul Piatra Neamt, kiparski EN Paralimniou, korejski Incheon te tajlandski Swat.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Div iz šehera
Sex
6 1
pitaristok
Jeste nas rasturili zadnja dva derbija i to zasluzeno....ali znam da boli ona nula na semaforu na Grbavici...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi