Čovječe, pa to je Milan: Svi pričaju o bizarnom gafu Thohira
Foto: EPA

Prvi čovjek Intera se obrukao

Čovječe, pa to je Milan: Svi pričaju o bizarnom gafu Thohira

Midhat Šljivak

Prvi čovjek Intera Eric Thohir obrukao se izjavom nakon pitanja novinara zašto je odlučio da kupi klub 2013. godine.

Thohir je napravio nevjerovatnu grešku i govorio je o holandskim igračima koje je gradski rival Milan kupio u osamdesetim godinama prošlog stoljeća.

On misli da su Frank Rijkaard, Ruud Gullit i Marco van Basten igrali za Inter, a Nerazzurri su u tom periodu potpisali njemački trio Lothara Matthausa, Andreasa Brehmea i Jurgena Klinsmanna.

"Kupovina fudbalskog kluba nije samo poslovna stvar. Morate i voljeti taj klub. Navijač sam Intera otkad su kupili holandski trio, a potom i Ronalda", rekao je Thorir, nakon čega su svi ostali zapanjeni jer je gradski rival Milan bio taj koji je zapravo kupio Holanđane.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Grška koju Thoriru teško da će oprostiti, ali očigledno da predsjednik Intera mnogo manje zna o fudbalu nego što misli.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi