Čovjek koji ne želi ni u Barcu, a ni u Real: Morali bi me odvući tamo!
Dudu je proveo dvije i po godine u Kijevu i očigledno mu atmosfera u Ukrajini nije prijala, pa se odlučio vratiti u Brazil. Tamo je pored Palmeriasa igrao i za Gremio, Cruzeiro i Coritibu (Foto: EPA)

Dudu ne mrda iz Palmeirasa

Čovjek koji ne želi ni u Barcu, a ni u Real: Morali bi me odvući tamo!

M. Šljivak

Eduardo Pereira Rodrigues je ime koje znači samo ljubiteljima fudbala koji prate brazilsko prvenstvo.

Ovaj 27-godišnjak poznatiji kao Dudu prošle sezone je u dresu velikana Palmeirasa pružao zaista fantastične partije, te je u 42 utakmice imao učinak od devet pogodaka i čak 18 asistencija.

Jedan je od najzaslužnijih za 10. titulu prvaka Palmeirasa, a nakon još jedne fantastične sezone govorilo se o njegovom povratku u Evropu, gdje je ranije igrao dvije i po godine u kijevskom Dinamu.

Međutim, Dudu nema namjeru da ide iz voljenog kluba. Potpisao je novi ugovor do 2023. godine, a tvrdi da ga ne bi zainteresovale ni ponude Barcelone i Real Madrida.

"Čak i kada bih dobio ponude Barcelone i Real Madrida, morali bi me odvući iz Palmeirasa. Ovdje imam sve, sretan sam i samo trebam nastaviti onako kako najbolje znam. Znam da je san mnogima da igraju u Evropi, ali u Brazilu možete sebi stvoriti jako dobar život", istakao je Dudu.

Ovaj fudbaler je u Palmerisas stigao 2015. godine. Odigrao je 135 utakmica, a ukupno je postigao 34 gola uz 44 asistencije.

Pokrenuo vlastiti biznis

Iako ovaj fudbaler važi za jednog od najplaćenijih u dresu Palmeirasa, on je pokrenuo i vlastiti biznis koji mu donosi jako dobru zaradu.

Vlasnik je nekoliko barova i restorana u Sao Paulu, a prije nekoliko dana otvorio je još jedan objekat i očigledno mu i biznis ide jako dobro.

Zato nije nikakvo čudo što Dudu nema namjeru da se vraća u Evropu. Ipak, možda su riječi o Barceloni i Real Madridu malo prevelike, jer se ponude takvih ekipa ne dobijaju svaki dan.

Ipak, za sada ćemo mu vjerovati na riječ, a šta će biti u budućnosti ostaje nam da vidimo. Dudu ima tek 27 godina i vrlo lako bi se moglo desiti da mu dođe ponuda iz Evrope koju će teško odbiti.

Do tada će uveseljavati navijače Palmeirasa kojima je u protekle četiri godine pružio dosta radosti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

arca
sreca pa nece ni real ni barca ponudit nista ???
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi