Petev sa klupe pozvao Koljića, a on ga spasio pogotkom u sudijskoj nadoknadi
Sjajno se Koljić snašao i pogodio za 2:2

Sjajan golgeterski osjećaj i novi pogodak

Petev sa klupe pozvao Koljića, a on ga spasio pogotkom u sudijskoj nadoknadi

Samir Mlaćo

Universitatea Craiova koju sa klupe predvodi bivši selektor naše zemlje Ivaylo Petev danas je stigla do boda na gostovanju kod Botosanija (2:2).

Vodili su domaći 2:0 nakon prvog dijela i činilo se da je sve gotovo, no spas je stigao u posljednji čas za goste.

Kaprof je doveo domaće u vodstvo u 17. minuti, a zatim isti igrač u 41. minuti pogađa za 2:0.

Krenuli su gosti ofanzivnije u nastavku, morali su to učiniti, pa se to isplatilo već u 53. minuti. Za 2:1 je pogodio Mirita.

Ivaylo Petev je zatim u 71. minuti na teren poslao bh. napadača Elvira Koljića. Koljić je u proteklom peridu imao mnogo problema sa povredama, no uvijek se uspješno vraćao.

Oglasi

Sada Petevu dođe kao džoker sa klupe i zaista se ima čime pohvaliti. Činilo se ipak da za Craiovu nema nade u ovom meču, a onda peta minuta sudijske nadoknade i šok za domaće.

Duga akcija gostiju, velika pogreška beka domaćeg tima, a onda ubačaj sa desne strane, a tamo je na mjestu bio Elvir Koljić.

Koljić je loptu pospremio u mrežu i pokazao da ima sjajan golgeterski osjećaj.

Domaći su bili u šoku i nisu mogli vjerovati da će na kraju ostati bez dva boda. Ovako je to izgledalo, a pogodak Koljića pogledajte na 6:50.

Nakon 22 kola u Rumuniji Craiova je na četvrtom mjestu sa 39 osvojenih bodova, a FCSB je lider sa 54. Rapid ima 48, a Cluj 45.

Kada je Koljić u pitanju, on je ove sezone upisao 16 nastupa uz tri pogotka i jednu asistenciju. U većini mečeva šansu je dobijao sa klupe.

Za reprezentaciju BiH ovaj 28-godišnji napadač je upisao četiri nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi