Petev je sa klupe pozvao Koljića, navijači ih sada slave!

Važna pobjeda za Craiovu

Petev je sa klupe pozvao Koljića, navijači ih sada slave!

Samir Mlaćo

Bh. napadač Elvir Koljić ponovo se upisao u listu strijelaca.

Koljić je potvrdio dobru formu, a njegova Craiova je danas gostovala kod ekipe Sepsija te slavila 3:1.

Gosti su poveli, ali pogodak je poništen već na samom startu, da bi u 33. minuti Debeljuh doveo domaće u vodstvo i zabrinuo trenera gostiju Ivayla Peteva, nekadašnjeg selektora naše reprezentacije.

Vratila se Craiova pred kraj prvog dijela kada je u sudijskoj nadoknadi pogodio Marković.

Elvir Koljić je šansu dobio u 65. minuti, a samo devet minuta mu je bilo dovoljno da se upiše u listu strijelaca. Pogodio je sa 11 metara, tačnije zakucao loptu u mrežu i najavio pobjedu gostiju.

GOOOOOOOOOOOOL KOLJIC! 💙

Posted by Universitatea Craiova on Sunday, February 4, 2024

Posao su gosti završili Cretu u 84. minuti i gosti su upisali važna tri boda u borbi za opstanak. Ivaylo Petev je bio veoma sretan poslije meča, te se jasno pokazalo koliko mu je bitna ova pobjeda.

Oglasi

Svakako da je ulazak Koljića možda bio i prekretnica u ovom meču, a za bh. napadača treći gol u sezoni.

Koljić je u proteklom periodu imao mnogo problema sa povredama, ali uvijek se uspješno vraćao. I sada je to učinio i sigurno su u stručnom štabu sretni što je ovaj rasni golgeter na raspolanju, a malo mu prostora treba za pogodak, što se i sada potvrdilo.

Koljić je sjajne partije pružao u našoj zemlji u FK Krupa, odakle je i počeo njegov put, a stigao je do poljskog Lech Poznana. Česte povrede zaustavile su njegov put ka Ligi petice, a zatim je stigao u Rumuniju. Pored tri pogotka dodao je i jednu asistenciju. U četiri navrata nosio je i dres A reprezentacije naše zemlje.

Sada je sigurno zaboravljen, no ako nastavi golgetersku seriju mogao bi biti itekako zanimljiv selektoru Savi Miloševiću.

U Craiovu je nedavno stigao i bivši član Zrinjskog Zvonimir Kožulj, meč je gledao sa klupe, nije dobio šansu i pitanje je kada će se to desiti. Petevu sigurno trebaju samo najspremniji i nikako nema prostora za bilo kakvu improvizaciju u ovom trenutku.

Craiova je trenutno na 37. mjestu, pet bodova manje ima od Rapid Bucharesta, kao i od Cluja, dok FCSB ima 50 i sigurno korača ka tituli prvaka. Današnjom pobjedom Craiova je prekinula negativni niz i ovo joj je prva pobjeda u posljednjih pet utakmica.

Top Komentari

NH123
Na 37. Mjestu ekipa Craiovije.... Čestitke Rumunima na tako velikoj ligi....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi