Šta se dešava s Petevom? "Nisam ok u ovom trenutku, pod utjecajem sam..."
Ivaylo Petev razočaran je zbog kiksa protiv Cluja.

Trener Universitatee

Šta se dešava s Petevom? "Nisam ok u ovom trenutku, pod utjecajem sam..."

Eldar Ganibegović

Ivaylo Petev bio je itekako razočaran nakon večerašnje utakmice svog tima. Kako i ne bi bio kada su vodili 2:0 i prosuli dva boda niz vodu?

U okviru 25. kola rumunske Lige 1, Craiova koju s klupe predvodi bivši bh. selektor Ivaylo Petev, remizirala je 2:2 protiv Cluja. 

Rezultat nakon prvog dijela bio je 2:0. Houri i Capatina su bili strijelci, oba s 11 metara.

Međutim, gosti rade četverostruku izmjenu na poluvremenu. Gheorge, jedan od rezervista, odmah pogađa za 2:1, da bi Nistor iz penala u 64. minuti postavio konačnih 2:2.

Ivaylo Petev, odlazi ili ostaje?

Bio je ovo šesti kiks u posljednjih sedam utakmica za Peteva na klupi Craiove. Novinari su ga nakon meča pitali da li razmišlja o odlasku, na što je on odgovorio:

"Ozbiljna ekipa ne može sebi dozvoliti da ovako gubi bodove. Sad sam pod uticajem emocija, analizirat ćemo. Nisam ok u ovom trenutku."

Oglasi

Govorio je bugarski stručnjak i o samoj utakmici:

"Prvo poluvrijeme smo igrali dobro, a dvije pojedinačne greške su nam oduzele dva boda. Zadovoljan sam igračima. Svaka utakmica iste greške. Moramo da postignemo po tri gola, jer dva nisu dovoljna.

Imali smo mnogo gol situacija, ali u jednoj situaciji smo napravili dvije greške i pustili protivnika da postigne gol. Zatim je uslijedio penal. Zaslužili smo pobjedu.

Po načinu na koji gubimo bodove, jasno je da ništa više nismo postigli. U fudbalu možete igrati loše i pobijediti.

Nismo zadovoljni. Stvari se moraju popraviti. Imao sam sličan meč prije mjesec dana. Svi smo krivi. Želim napomenuti da smo dva puta pojedinačno pogriješili. Svaki dan radimo na tome da budemo bolji.

Oglasi

Ovome dodajmo da je od 58. minute na terenu bio i bh. napadač Elvir Koljić. Zamijenio je Markovića.

Također, u 86. minuti je debi za Craiovu upisao Zvonimir Kožulj. Dojučerašnji igrač Zrinjskog zamijenio je Mateiua i tako upisao prve minute za svoj novi tim.

Petevov tim je nakon ove utakmice 4. s 38 bodova, a bod manje i meč manje ima Farul Constanta. Cluj je s 33 boda osmi.

Liga 1, 25. kolo:

Craiova - Cluj 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi