Kultni stadion je dobio novi izgled i za igrače iz najjače lige svijeta bit će pravi izazov!

Završena rekonstrukcija

Kultni stadion je dobio novi izgled i za igrače iz najjače lige svijeta bit će pravi izazov!

Admin Čaušević
Teme:

Nova sezona donosi i rekonstruisani kultni stadion.

Kultni stadion na obalam rijeke Temze promijenio je svoj izgled. Nova sezona donosi nešti i nešto izmijenjeni Craven Cottage.

Napravljena je potpuno nova i moderna tribina koja će biti otvorena za sezonu 2022/23 te je kapacitet stadiona povećan na 29.600 gledatelja.

Inače, Craven Cotage stadion je smješten u naselju Fulham u Londonu i to uz obale rijeke Temze. Fudbal na ovom mjestu se igra od 1896. godine.

Pauza je napravljena početkom ovog milenija i to iz razloga što nije bilo stolica na stadionu. Lokalne grupe su opstruisale promjene pa je Fulham bio primoran da sezonu i pol igra na Loftus Roadu, stadionu QPR-a.

Oglasi

Neki navijači su čak bojkotovali igranje mečeva na stadionu ljutog rivala te su išli samo na gostujuće susrete.

Ipak, radovi su bili neminovni. Nadogradnja je krenula 2003. godine, te je uoči početka sezone 2004-2005 Craven Cottage postrao stadion od 22.000 sjedećih mjesta.

Ovom stadionu se najviše dive zbog njegovog izgleda i arhitekture. Međutim, dio historije je postao stvar prošlosti.

Mouse mat featuring aerial pic of Craven Cottage, home of Fulham FC:  Amazon.co.uk: Computers & Accessories

Naime, popularna Riverside tribina koja se nalazi uz obale rijeke Temze je srušena i izgrađena je nova tribina čime je dodatno povećan kapacitet stadiona.

Radi se o klasičnoj kombinaciji društvenog utjecaja i modernizacije u kojoj će najviše koristi imati Fulham koji će iznajmljivati poslovne prostore.

Osim toga, zahvaljujući šetalištu koje će se izgraditi urbanističko područje oko stadiona će biti još funkcionalnije i koristit će cijelom okrugu Fulham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi