Svi su utrčali na teren kultnog stadiona: Trenutak koji se čekao 21 godinu

Fulhamu titula

Svi su utrčali na teren kultnog stadiona: Trenutak koji se čekao 21 godinu

Edmir Škorić
Teme:

Fulham je osvojio engleski Championship nakon što je u ponedjeljak pobijedio Luton Town sa 7:0.

Centralna figura ovog dana bio je srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, koji je postigao dva od sedam golova domaćeg tima. S 43 gola na 46 utakmica Mitrović je postao apsolutni rekorder 2. ranga engleskog nogometa, a rekord je prethodno držao Portsmouthov napadač Guy Whittingham sa 42 gola u sezoni 1992/93.

Osim toga, Fulham je danas postao prvi tim u historiji koji je postigao 100+ golova u sezoni Championshipa.

Što se nesretnih gostiju tiče, ovo im je bio najteži poraz u sezoni i jedan od najtežih u historiji, ali još uvijek su na šestom mjestu i za doigravanje im je neophodna pobjeda nad Readingom u posljednjem kolu.

Fulham je nakon 3:0 pobjede nad Prestonom prošlo kolo osigurao povratak u Premier ligu, ali titula je osvojena prvi put nakon 21 godine. Posljednji put titulu su osvojili u sezoni 2000/01 pod vodstvom Jeana Tigane.

Mitrović je proglašen najboljim igračem sezone u Championshipu, a ovu simpatičnu ekipu gledamo naredne sezone ponovo u društvu najboljih engleskih timova.

Nakon što je danas okončan meč, navijači su utrčali na teren kultnog stadiona Craven Cottagea kako bi proslavili titulu.

Top Komentari

yugopo
Udju da bi bili broj 1 za ispasti. Ovaj Mitrovic razvaljuje u Championshipu,a kad su bili u Premiershipu 8 golova dao.
4 0
Sanska_Prangija
Gore dole, gore dole
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi