Crespo pronašao novi trenerski angažman
Zanimljiv izbor legendarnog napadača

Prvi trenerski angažman u Argentini

Crespo pronašao novi trenerski angažman

S. Mlaćo

Legendarni argentinski napadač Hernan Crespo ponovo će se oprobati u trenerskim vodama. Naime, Crespo je dogovorio saradnju sa argentinskim prvoligašem Banfieldom. 

Crespo je do sada vodio italijansku Modenu, ali taj klub zbog loših rezultata napustio 2016. godine, da bi se vratio u redove Parme gdje je obavljao ulogu podpredsjednika kluba. Parma se vratila u Seriju A, ali legendarni napadač očigledno ne može bez trenerskog posla.

Na klupu Banfielda će sjesti 2. januara naredne godine, s obzirom da će ovaj klub napusiti Sezar Falcioni.

Banfield se trenutno nalazi na 13. mjesu argentinske lige, te Crespa čeka težak posao, s obzirom da će mu ovo biti i prvi trenerski posao u toj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi